خود مراقبتی حین افسردگی
از مهم ترین و شایع ترین اختلالات روانی افسردگی است. این اختلال مخصوصا در کشور ما آمار قابل توجهی از مبتلایان را به خود اختصاص داده است. از این رو بسیاری از روان شناسان و روان پزشکان برآنند که با ارائه راهکار هایی در جهت بهبود وضعیت روانی و افزایش کیفیت زندگی از درصد مبتلایان به این اختلال بکاهند.
به همین منظور یکی از مهم ترین اقداماتی که از سوی روان پزشکان و روان درمان گران انجام می شود این است که به افراد رفتارهایی را آموزش دهند که در دورانی که افراد در افسرگی به سر می برند بتوانند خودشان نیز به بهبود وضعیت روانی خودشان کمک کنند.
واقعیتی که وجود دارد این است که اگر بهترین روان درمان گران هم به افسردگی شما کمک کنند اگر افراد خودشان همکاری نداشته باشند جلسات درمانی نتیجه و حاصلی نخواهند داشت.
در ادامه همین مقاله بسیاری از توصیه هایی که تحت عنوان خود مراقبتی حین افسردگی قرار می گیرد را در بخش هایی مستقل شرح و بسط خواهیم داد.
تمامی این مراقبت ها تا حد زیادی می تواند به کاهش افسردگی و بهتر شدن وضعیت روانی بیمار کمک کند و در صورتی که مورد اهمال کاری قرار گیرد احتمال افزایش وخامت وضعیت بیمار وجود خواهد داشت.
خود مراقبتی حین افسردگی چگونه است؟
- در جلسات درمانی تلاش کنید از وضعیت خود و شرایط زندگی خودتان بیشتر صحبت کنید. زیرا که امکان این مساله را فراهم می کند که پزشک با وضعیت زندگی خودتان از جمله رفتارها، عادات و برنامه های زندگی شما آشنا گردد و در صورتی که لازم بود رفتارها و عادت های پرخطر شما را شناسایی کرده و روش های ترک آن را برای شما بازگو کند. درواقع رفتارها گاهی در حالت روانی بد ما اثر گذارند.
بنابراین سعی نکنید که با صحبت کردن در خصوص رفتار های دیگران جلسه درمانی را به غیبت بگذرانید. زیرا که حاصلی در بر نخواهد داشت.
- هرگز پیش از آنکه روند درمان تکمیل شود دوره درمانی را به طور یک طرفه متوقف نکنید. در واقع صرفا پزشک شماست که می تواند تشخیص دهد وضعیت بهبودی شما تا چه حدی پیشرفت کرده است و تا چه زمانی این جلسات باید ادامه داشته باشد. از این رو توصیه می کنیم که تمامی جلسات را با پزشک همراهی کنید تا روند درمان به یک سرانجام خوبی برسد. بعد از طی این مراحل پزشک ممکن است تعداد جلسات درمانی را کاهش دهد.
عدم همکاری شما نیز ممکن است ناشی از مشکل جدی روانی شما باشد که می خواهید به انزوا کشیده شوید.
داروها را دقیقا طبق دستور مصرف کنید
یکی از مهم ترین توصیه ها این است که داروها باید همانگونه که تجویز شده اند مصرف شوند. دوم اینکه استفاده دارو های ضد افسردگی نمی تواند همزمان با الکل و مواد مخدر باشد. زیرا که موجب بروز مشکلاتی خطرناک و آسیب زا خواهد شد.
هرگز مصرف دارو ها را بدون مشورت و نظر پزشک خود قطع نکنید. در صورتی که احساس می کنید داروها عارضه هایی برای شما دارند با پزشک خود درمیان بگذارید. در این موارد پزشکان یا دارو ها را تغییر می دهند یا اینکه دُز آن را کم می کنند.
زمان خواب و استراحت شبانه باید کافی باشد
این نکته ممکن است که بی اهمیت جلوه کند اما واقعیتی که وجود دارد این است که افزایش زمان خواب یا کاهش آن می تواند در بروز حالات و اختلالات روانی تاثیری غیر قابل انکار داشته باشد.
افرادی که کم می خوابند با افزایش حالات شیدایی و افرادی که زیاد می خوابند با شدید تر شدن علائم افسردگی مواجه می شوند. از این رو توصیه می کنیم که زمان خواب به اندازه کافی باشد تا مشکلی برایتان پیش نیاید.
فعال بودن و فعالیت داشتن
از مهم ترین آثار و نشانه های افسردگی این است که افراد با کاهش سطح انرژی مواجه می شوند. بالطبع زمانی که انرژی کم می شود میزان فعالیت های روزانه نیز در این افراد کاهش پیدا می کند.
توصیه ای که داریم این است که تلاش کنید خود را وادار به انجام فعالیت هایی ساده کنید. مثل دوش گرفتن، مرتب کردن خانه یا اتاق خود.
در نهایت می توانید به فعالیت های جمعی بپیوندید. مثل شنا کردن، یا ورزش هایی که به طور گروهی انجام می شود.
تغذیه ی مناسب و سالم
تغذیه ی نامناسب در حال روانی عادی هم اثرات منفی دارد چه برسد به زمانی که افراد در افسردگی به سر می برند. از این رو توصیه این است که به اندازه کافی از غذاها و مواد غذایی سالم استفاده کنید تا انرژی لازم را کسب کنید.
پرهیز از شرایطی که افسردگی را تشدید می کنند
در بسیاری از موارد برخی از افراد، شرایط، موقعیت ها می تواند موجب شود که شما علائم افسردگی تان مجدد برگردد و شما در لاک تنهایی خود فرو بروید. توصیه می کنیم که از هرگونه عامل یا شرایطی که موجب بروز حالت ناراحتی و در خود فرو رفتگی شما می شود اجتناب کنید.
ارتباط ثمر بخش و مداوم با افراد مثبت
هرگز سعی نکنید که تنها باشید. می توانید با ارتباط گیری با افراد مثبت و روحیه بخش به کاهش حالت غمگینی و حزن خود کمک کنید.
بهبود وضعیت محل زندگی
برای این منظور می توانید که محلی که در آن زندگی می کنید را تمیز و آراسته کنید. برای تزئین محیط اطراف خود از گل های طبیعی استفاده کنید تا عطر آنها روان شما را تسکین دهد. زیرا که عطر خوب می تواند در بهبود وضعیت روانی اثر بخش باشد.
سعی کنید در روز از نور خورشید استفاده کنید. به طوری که این نور وارد محل زندگی تان شود.
راه های ارتباطی با کلینیک ویان
مطب سعادت آباد: تهران، سعادت آباد، میدان کاج به سمت جنوب.، اولین کوچه سمت راست(مقدس یا یازدهم)، ورود با خودرو از خیابان پانزدهم، پلاک 3 و 302، طبقه 3
شماره تماس: 02122385718– 02122385679
مطب میرداماد: تهران، میرداماد، میدان مادر، خیابان سنجابی (بهروز)، کوچه یکم سمت راست، پلاک 8 و 17، طبقه
شماره تماس: 02122385718– 02122385679
0 Comments