تماس با تمام بخش‌های گروه ویان

۰۲۱۹۱۰۰۷۳۹۳

واتس‌آپ برای ایرانیان مقیم سایر کشورها

۹۸۹۰۲۲۳۲۶۰۸۰

۹۸۹۳۳۰۶۲۰۹۱۱

لوگو به همراه اطلاعات ویان
گروه روانپزشکی ویان / اختلال شخصیت / شفقت ورزی؛ حقی که از خودمان دریغ کردیم.

شفقت ورزی؛ حقی که از خودمان دریغ کردیم.

خیلی از ما وقتی مرتکب اشتباه می شیم یا به هدفی نمی رسیم شروع می‌کنیم به سرزنشگری و تنبیه خودمون. چون شاید اون از بچگی یاد گرفتیم اشتباه کردن مساوی است با تنبیه! در اینجا سه پیشنهاد برای تقویت سریع مهارت‌های خود شفقت ورزی آورده‌شده‌است:

 

بگذار بدنت کمی راحت باشه

فکر کنیم اگر بدن ما زبان داشت، به ما چی می‌گفت؟ چقدر از طرز مراقبت ما راضی بود؟ چقدر غذاهایی که می‌خوریم رو تأیید می‌کرد؟ چقدر از میزان فعالیت بدنی فعلیمون راضی بود؟

شفقت ورزی به بدن یعنی با دقت و دلسوزی از بدنمون مراقبت کنیم. درست پشت میز بشینیم، لباس راحت بپوشیم، از غذاها و اسنک‌‌های غیر مفید پرهیز کنیم، سراغ سیگار و نوشیدنی الکلی نریم و… .

 

برای خودت نامه بنویس

یه موقعیت‌های دردناک تو زندگی رخ می‌ده، مثل شکست عشقی، دور شدن از دوستان، بیماری، ارائه کلاسی پر اشتباه و… . تو این شرایط نامه‌ای برای خودمون بنویسیم و شرایط را توصیف کنیم.

این‌که چه حالی داریم؟ چه فکرایی از ذهنمون می‌گذره؟ دلمون چی‌ می‌خواد؟ چه چیزهایی یا بودن با چه کسانی می‌تونن یکم ما رو خنک کنند؟

اصلاً تو این نامه خودتون رو سرزنش نکنید. حتی کوتاهی‌های خودتون رو هم یادآوری نکنید. برای یک بار هم که شده با خودتون صرفاً همدلی کنید. حل مسئله و بررسی تقصیرات باشه برای وقتی که کمی خنک شدید. . از این تمرین برای تقویت احساسات خود استفاده کنید.

 

خودت را تشویق کن

. اگر یک دوست خوب در یک موقعیت سخت و پر استرس باشه، بهش چی می‌گید؟ چطور رفتار می‌کنید؟ آیا با لحن تند بهش می‌گید آروم باش! انقدر الکی استرس نداشته باش. احتمالاً نه! پس چرا ما با خودمون اینطور هستیم؟

قطعاً سعی می‌کنیم با یادآوری پتانسیل‌های مثبت و نقاط قوت به او کمک کنیم. بهش یادآوری می‌کنیم اگر اوضاع خوب پیش نرفت، ایرادی نداره و قرار نیست همیشه همه چیز عالی باشه.

مسلماً وقتی کاری رو انجام می‌ده، شروع می‌کنیم که تشویق کردن و آفرین گفتن. پس بیایم با خودمون هم دقیقاً همین کار رو انجام بدیم.

گروه روانپزشکی ویان

گروه روانشناسی و روانپزشکی ویان

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 2.5]
برچسب ها:

مقالات مرتبط

اختلال نوموفوبیا چیست؟ (ترس جدایی از تلفن همراه)

اختلال نوموفوبیا چیست؟ (ترس جدایی از تلفن همراه)

اختلال نوموفوبیا چیست؟ (ترس جدایی از تلفن همراه) آیا تا به حال احساس کرده اید که بدون تلفن همراه خود، گویی چیزی در زندگی شما گم شده است؟ آیا وقتی تلفن همراهتان از شما دور است، دچار اضطراب و نگرانی می شوید؟ آیا چک کردن مداوم تلفن همراهتان، حتی زمانی که در کنار دوستان و...

مهم ترین ویژگی های افراد عصبانی را بشناسید

مهم ترین ویژگی های افراد عصبانی را بشناسید

غرق در طوفان خشم: سفری به درون ویژگی های افراد عصبانی خشم، احساسی پیچیده و قدرتمند است که می تواند رنگ زندگی ما را تحت تاثیر قرار دهد. گاه شعله ای سوزان است که در وجودمان زبانه می کشد و گاه رعد و برق مخربی که بر سرمان آوار می شود. در این مقاله وبلاگ، به کاوش در اعماق...

نشانه های فرد خودشیفته

نشانه های فرد خودشیفته

طوری رفتار می‌کنه انگار خیلی آدم خاصی هست. معتقده شایسته برخورد ویژه است و همه بایستی به طور خودکار خواسته هاش رو اجابت کنند. همدلی نداره، حرف طرف مقابلش رو گوش نمی‌ده و براش مهم نیست چه احساسی داره. رفتارها و نگرش هایش متکبرانه است. می‌بینید که رفتار پر فیس و افاده...

پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 Comments
Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *