روانشناس خوب در تهران
پیشرفت سریع تکنولوژی در چند دهه اخیر باعث دگرگون شدن سبک زندگی انسان ها شده است. از بسیاری از جهات این پیشرفت باعث بهبود زندگی انسان ها شده است. شما از طریق اینترنت و فضای مجازی به راحتی می توانید خرید کنید و کارهای بانک خود را انجام دهید. با این حال صنعتی شدن زندگی انسان ها مشکلات زیادی را هم با خود به همراه داشته است.
کاهش روابط اجتماعی، افزایش استرس، تضعیف ارزش های انسانی و … باعث شده تا بسیاری از افراد با بیماری ها و ناراحتی های روحی و روانی مواجه شوند. بهترین راه برای پیشگیری و درمان این بیماری ها، تغییر سبک زندگی به کمک یک روانشناس است. البته یک روانشناس خوب بایستی دارای خصوصیات و ویژگی های مشخصی باشد که بررسی این ویژگی ها به شما کمک می کند یک انتخاب خوب داشته باشید.
در این مطلب سعی داریم به مهمترین خصوصیات یک روانشناس خوب اشاره کنیم. اگر به دنبال یک روانشناس خوب در تهران هستید تا انتهای این مقاله از کلینیک ویان همراه ما باشید.
خصوصیات یک روانشناس خوب در تهران
پروانه اشتغال
پیش نیاز فعالیت یک روانشناس خوب در تهران پروانه اشتغال است. بر اساس قانون تنها افرادی اجازه فعالیت در این حوزه را دارند که از سازمان نظام روانشناسی و مشاوره پروانه اشتغال داشته باشند. این افراد با نظارت سازمان نظام روانشناسی، آزمون های مربوطه را پشت سر می گذارند و در صورت موفقیت، از نظر سطح علمی و توانایی های مربوطه مورد تایید سازمان قرار می گیرند و پروانه اشتغال آنها صادر می شود و می توانند در این حوزه فعالیت کنند.
رعایت اصول اخلاقی مهم ترین ویژگی یک روانشناس خوب در تهران
در نظر گرفتن اصول اخلاقی برای شاغلان تمام رشته ها امری لازم و ضروری است، به خصوص یک روانشناس خوب که با مراجعین در ارتباط است. رعایت اخلاق حرفه ای شامل امانت داری، راز نگهداری، عدم برقراری ارتباط با مراجع خارج از چهارچوب های تعیین شده، عدم قضاوت کردن، عدم تحقیر و سرزنش کردن مراجع و … است.
شخصیت صبور و همدل
برای داشتن یک تشخیص درست و انتخاب روش درمانی مناسب، بایستی روانشناس از طریق شنیدن متوجه مشکلات و خواسته های مراجع شود. روانشناس باید یک شنونده خوب برای صحبت های مراجع باشد.
هرگونه شتابزدگی و عجله می تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود. بنابراین دارا بودن شخصیتی صبور و با حوصله به یک روانشناس خوب در تهران کمک می کند تا در تمامی مراحل درمان بتواند بهترین تصمیم گیری ها را اتخاذ کند و همراه و همدل با مراجع در صدد رفع مشکلات او باشد.
تغییر شیوه درمان
از دیگر ویژگی های یک روانشناس خوب در تهران انعطاف پذیری او در تغییر شیوه درمان و یا حتی ارجاع به متخصصان مربوط است. شیوه های درمانی متفاوتی در حوزه مشاوره و روانشناسی وجود دارد. عوامل مختلفی مانند شرایط زندگی، ویژگی شخصیتی، نیاز مراجع، توانایی ها و محدودیت های مراجع، شرایط فرهنگی جامعه و … در انتخاب این شیوه های درمانی موثر است.
روانشناس حرفه ای زمانی که متوجه می شود یک شیوه ی درمانی در مورد مراجع، کارایی لازم را ندارد، موظف به تغییر در شیوه درمان است. از سوی دیگر اخلاق حرفه ای ایجاب می کند در مواقع ضروری مراجع به سایر افراد متخصص در حوزه های دیگر ارجاع داده شود. در این صورت روند درمان به صورت تخصصی تر پیگیری می شود و نتایج بهتری کسب خواهد شد.
توانایی برقراری ارتباط موثر ویژگی بارز یک روانشناس خوب در تهران
یک روانشناس خوب در تهران بایستی بتواند به راحتی با گروه های مختلف جامعه ارتباط برقرار کند. بنابراین روانشناس بایستی دارای مهارت های ارتباطی قوی و فن بیان خوبی باشد تا بتواند به خوبی با مراجعین ارتباط برقرار کند. روانشناس با بهره گیری از یک رابطه ی حرفه ای، می تواند پیام خود را به مراجع منتقل کند و تاثیرگذار عمل کند.
مهارت حل مسئله از جمله ویژگی یک روانشناس خوب در تهران
بسیاری از مراجعین با هدف رفع مشکلات و مسائل زندگی خود به روانشناسان مراجعه می کنند. یک روانشناس خوب در تهران بایستی توانایی حل مسئله داشته باشد و بتوانند از طریق ارائه راه حل هایی که متناسب با شرایط فردی و اجتماعی مراجعین است در صدد رفع مشکلات آن ها باشد. خلاقیت از جمله عواملی است که در این زمینه بسیار کمک کننده خواهد بود. در بسیاری از موارد مشکلات از طریق راه حل هایی بسیار ساده قابل رفع و یا حتی پیشگیری هستند که ارائه این راه حل ها توسط روانشناس می تواند بسیار کمک کننده باشد.
استمرار آموزش
اهمیت آموزش های پایه در پیشرفت جلسات درمانی را نمی توان نادیده گرفت اما آموزش های تکمیلی هم بسیار کمک کننده خواهد بود. جوامع انسانی همواره در حال تغییر و تحول هستند. از سوی دیگر پیشرفت علم می تواند باعث ایجاد روش های درمانی موثر و کارآمد به خصوص برای مشکلاتی باشد که در حال حاضر جوامع انسانی با آن ها مواجه هستند. یک روانشناس حرفه ای، از لحاظ علمی همواره اطلاعات خود را به روز نگه دارد. او سعی می کند در حیطه تخصصی خود از تمام تکنیک ها و روش های جدید برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها و مشکلات روحی و روانی بهره ببرد.
رزومه کاری
تحصیلات آکادمیک، حضور در کارگاه ها و دوره های آموزشی به روانشناس کمک می کند تا سطح علمی خود را ارتقا ببخشد و مهارت های لازم را کسب کند. یک روانشناس خوب در تهران بایستی با کسب تجربه از طریق حضور در کلینیک های روانشناسی معتبر، در حوزه تخصصی خود سابقه کاری درخشان و حرفه ای داشته باشد. علم و تجربه در کنار هم به او کمک می کند تا بتواند در حوزه تخصصی خود موفق عمل کند
سهولت دسترسی
بسیاری از مراجعین که تحت درمان توسط روانشناس قرار می گیرند در کلیه مراحل درمان نیاز دارند تا در موقع لزوم با روانشناس خود در ارتباط باشند. یک روانشناس خوب در تهران بایستی در شرایط اضطراری در دسترس مراجع باشد و در طی جلسات درمان او را تنها نگذارد.
اعتماد به نفس بالا ویژگی بارز یک روانشناس خوب در تهران
زمانی که مراجع احساس کند که روانشناس از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیست نمی تواند یک ارتباط خوب و سازنده با او برقرار کند. در این حالت مراجع تصور می کند که خود روانشناس به راه حل هایی که ارائه می دهد و صحبت هایی که انجام می دهد اطمینان کافی را ندارد. بنابر از خصوصیات شخصیتی بارز یک روانشناس خوب، داشتن اعتماد به نفس است. این عامل باعث انتقال حس اعتماد و اطمینان به مراجع می شود و باعث سریع تر شدن روند در امان خواهد شد.
بیشتر بخوانید : بهترین روانشناس کودک در تهران
چه زمانی به روانشناس مراجعه کنیم؟
مراجعه به روانشناس میتواند در موارد مختلفی مفید باشد. برای مثال، اگر با مشکلات احساسی یا رفتاری دست و پنجه نرم میکنید، خسته شدهاید یا احساس تنش و استرس زیادی دارید، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. همچنین، اگر با مشکلات خانوادگی، شغلی و یا رابطه دچار مشکل هستید، روانشناس میتواند به شما کمک کند.
اگر احساس میکنید که مشکلات شما به حدی هستند که قابل مدیریت نیستند و زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار دادهاند، بهتر است به زودی به یک روانشناس مراجعه کنید. همچنین، اگر تجربه مشکلات جدی احساسی مانند افسردگی شدید، اضطراب و یا فراگیر شدن استرس در زندگی روزمره دارید، بهتر است به زودی به یک روانشناس مراجعه کنید.
حیطه های مختلفی که یک دکتر روانشناس می تواند در آن ها مشاوره بدهد:
یک دکتر روانشناس میتواند در حیطههای مختلفی به شما کمک کند:
- اختلالات روانی: شامل مشکلات مانند اضطراب، افسردگی، نگرانی، فوبیاها، اختلالات خوردن و بیشتر.
- مشکلات خانوادگی: شامل مشکلات زوجی، مشکلات فرزند پروری، درک و تعامل با والدین و سایر اعضای خانواده و بیشتر.
- مشکلات شغلی: شامل استرس و اضطراب شغلی، مشکلات ارتباطی در محیط کار، مشکلات مدیریت شغلی و بیشتر.
- مشکلات رابطه: شامل مشکلات رابطه عاطفی، مشکلات روابط دوستانه و رابطه با خود و …
- مشکلات روانشناختی: شامل مشکلات جنسی، اعتیاد، اختلالات خواب، اختلالات رفتاری و…
- مشکلات روانی کودکان و نوجوانان: شامل مشکلات مرتبط با تحصیل، درک و تعامل با اعضای خانواده، اختلالات رفتاری و…
- پشتیبانی در مسائل سلامتی: مثل مشاوره درمانی برای بیماران مبتلا به بیماریهای خاصی مانند بیماری عصبی-روانی، سرطان یا بیماریهای مزمن.
در کل، دکتر روانشناس میتواند در هر حوزهای که مربوط به سلامت روانی، خانواده، کار و یا رابطه باشد به شما کمک کند.
بیشتر بخوانید : تفاوت روانپزشک با روانشناس
چگونه بهترین روانشناس تهران را برای خود پیدا کنم؟
برای پیدا کردن بهترین روانشناس تهران، میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید:
- مشاوره با دوستان و خانواده: اگر اطلاعاتی درباره روانشناس خوبی در تهران دارید، میتوانید با دوستان و خانواده خود صحبت کنید و از تجربیات آنها استفاده کنید.
- جستجوی اینترنتی: میتوانید با جستجوی اینترنتی، نام روانشناسهای برتر در تهران را پیدا کنید
- جستجوی در کتابهای دستورالعمل: همچنین میتوانید از کتابهای دستورالعمل روانشناسی که معمولاً در کتابخانهها و فروشگاههای کتاب وجود دارند، استفاده کنید.
- مراجعه به مراکز درمانی: میتوانید به کلینیکهای روانپزشکی و روانشناسی مختلف در تهران مراجعه کنید و از مشاوره رایگان آنها بهره ببرید.
- خواندن نظرات دیگران: میتوانید نظرات دیگران در سایتهایی مانند google maps، divar.ir، namava.com و … را بررسی کنید و با توجه به نظرات مثبت و منفی، نتیجه گیری کنید.
هنگامی که به دنبال پیدا کردن بهترین روانشناس تهران هستید، حتماً باید به این نکته توجه کنید که بهترین روانشناس برای شما، روانشناسی است که با شما سازگاری دارد و میتوانید با او احساس راحتی و اطمینان کامل کنید
تفاوت تراپیست و روانشناس چیست؟
تراپیست و روانشناس دو حرفه مرتبط با حوزه روانشناسی هستند، اما تفاوتهایی بین آنها وجود دارد.
روانشناس:
- روانشناس یک فرد است که دارای مدرک تحصیلی در روانشناسی است و ممکن است دارای مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد یا دکترا در روانشناسی باشد.
- روانشناس به عنوان متخصص در زمینه روانشناسی و علوم رفتاری، دانش تخصصیای در زمینههای مختلف از جمله رواندرمانی، تحصیلات، روانشناسی بالینی، روانشناسی مدرسه و … دارد.
- روانشناسان میتوانند در مراکز مشاوره، مدارس، بیمارستانها، سازمانها و موسسات دولتی و خصوصی و یا به صورت انفرادی به کار بروند.
تراپیست:
- تراپیست میتواند یک روانشناس، مشاور روانشناسی، مشاور ازدواج و خانواده، مشاور اعتیاد، رواندرمانگر و یا حتی فردی بدون مدرک تحصیلی در روانشناسی باشد که دارای آموزش و تجربه کافی در زمینه مشاوره و رواندرمانی است.
- تراپیست ممکن است از روشها و رویکردهای مختلف رواندرمانی مانند روانشناسی تحلیلی، رواندرمانی شناختی-رفتاری، رواندرمانی فردی، رواندرمانی گروهی و … استفاده کند.
- تراپیستها معمولاً به صورت انفرادی یا در مراکز مشاوره و رواندرمانی به کار میروند و به افراد در مواجهه با مشکلات روانی و روانشناختی کمک میکنند.
به طور کلی، روانشناسان دارای تحصیلات تحصیلی رسمی در روانشناسی هستند و به عنوان متخصصان روانشناسی فعالیت میکنند، در حالی که تراپیستها ممکن است از تجربه و آموزشهای متنوعی بدون داشتن مدرک تحصیلی رسمی در روانشناسی برخوردار باشند
0 Comments