تماس با تمام بخش‌های گروه ویان

۰۲۱۹۱۰۰۷۳۹۳

واتس‌آپ برای ایرانیان مقیم سایر کشورها

۹۸۹۰۲۲۳۲۶۰۸۰

۹۸۹۳۳۰۶۲۰۹۱۱

لوگو به همراه اطلاعات ویان
گروه روانپزشکی ویان / کودک و نوجوان / افزایش اعتماد به نفس کودک

افزایش اعتماد به نفس کودک

با افزایش اعتماد به نفس کودک سلامت جسمانی و روانی کودک تامین می شود و شادی و موفقیت کودک را در آینده به همراه دارد. اعتماد به نفس در کودکان بسیار مهم بوده و توانایی و مهارت اجتماعی کودک را افزایش می دهد. عدم اعتماد به نفس در کودکان تاثیرات مخربی در آینده آنها دارد و در بزرگسالی با مشکلاتی از قبیل مشکلات عاطفی، اعتیاد، بد بینی و… رو به رو می شوند. برای بررسی و شناخت راهکارهای افزایش اعتماد به نفس درکودکان با ما در این مقاله همراه باشید.

اعتماد به نفس چیست؟

اعتماد به نفس سلاح کودک در برابر ناملایمات زندگی است. همان چیزی است که کودک با داشتن آن در برابر تمام احساسات مثبت و منفی می تواند پاسخ مناسبی بدهد. اگر کودک احساس خوبی نسبت به خود داشته باشد، می تواند بسیار راحت با مشکلاتی که در مسیر راه زندگی وجود دارد دست و پنجه نرم کند. از تعاریف مهم اعتماد به نفس می توان به اعتقاد و اعتماد عمیق نسبت به خود و توانایی های خود اشاره کرد. اینکه شخص یا کودک عمیقا خویشتن خویش را ارزشمند بداند و بر توانمندی های خود اطمینان داشته باشد.

 

دلایل کمبود اعتماد به نفس در کودکان

با بررسی علل کمبود اعتماد به نفس در کودکان می توانیم در جهت سلامت فردی و اجتماعی گام های مهمی بر داریم. دلایل کمبود اعتماد به نفس در کودکان بسیار گسترده و زیاد است که در ادامه به برخی از آنها می پردازیم. از مهمترین این فاکتور ها می توان به ترس اشاره کرد.

ترس ناشی از تنهایی، ترس ناشی از مجازات و ترس برای از عهده بر نیامدن امور از جمله این موارد می باشد. توقعات بیش از حد والدین برای کسب نمره و یا کسب رتبه برتر در مسابقات یکی دیگر از عوامل افت اعتماد به نفس می باشد. کودکان همیشه به دنبال کسب توجه و تایید پدر و مادر هستند.  اگر احساس کنند این توجه از آنها گرفته شده در کودک حس عدم پذیرش ریشه می دواند. پس پدر و مادر باید به شدت مراقب رفتار و احساسات خود باشند.

 

درمان-کمبود-اعتماد-به-نفس-کودک

 

 

 

در شدید ترین حالت بر اثر ضربه های روحی در کودکی همانند سو استفاده جسمی یا جنسی و بد رفتاری های اطرافیان دچار نزول اعتماد به نفس می شود. همچنین بیماری های خاص در کودکی بر اعتماد به نفس او تاثیر می گذارد.

اگر از جمله افرادی هستید که مدام کودک خود را با هم سن و سال های او مقایسه می کنید، بدانید که شما قاتل اعتماد به نفس او هستید. کودکانی که در محیط پر مشاجره زندگی می کنند نیز از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند. اگر کودک شما با بچه های بزرگتر از خودش هم بازی است و مدام در حال شکست خوردن از آنها است، دچار افت اعتماد به نفس می شود.

 

نشانه های عدم اعتماد به نفس در کودکان

از نشانه های کمبود اعتماد به نفس کودک می توان به عدم تلاش کودک برای انجام کار نام برد. دلیل این امر ترس از نتیجه و یا شکست در کارمی باشد. از دوستان خود فاصله می گیرد و منزوی بودن را ترجیح می دهد. اهل دروغ و یا تقلب است و از هر فرصتی برای انجام این دو استفاده می کند.

احساسات خاصی را از خود بروز می دهد مثلا زیاد گریه می کند، عصبانی می شود، جیغ می زند و یا سکوت می کند. از جملات انتقادی نسبت به خود استفاده می کند. مثلا می گوید من از بقیه دوستانم زشت تر هستم یا بقیه از من باهوش تر هستند. نظرات دیگران برای او بسیار مهم است و تاثیر زیادی بر او می گذارد. دچار اضطراب و استرس زیادی است که باعث عدم تمرکز در انجام امور می شود.

 

نشانه های اعتماد به نفس بالا در کودکان

از علامت های افزایش اعتماد به نفس کودک می توان به روابط اجتماعی او و مواجه او با دوستان و یا افراد دیگر اشاره کرد. اگر در هنگام بازی با دوستان دچار خشم و اضطراب نگردد و احساس خوب رفتار مثبتی نشان دهد علامت اعتماد به نفس می باشد. کودک با اعتماد به نفس در همه حالات از شکست نمی ترسد و آن را می پذیرد. احساسات خود را ابراز می کند و از تجارب خود در مراحل بعد استفاده می کند.

 

درمان-کمبود-اعتماد-به-نفس-کودک2

 

درمان کمبود اعتماد به نفس کودک

جهت درمان کمبود اعتماد به نفس کودک راهکار های زیادی است در ابتدا شما با مشورت متخصصان تلاش خواهید کرد که کودک را درمان کنید. کلینیک های زیادی در درمان اعتماد به نفس کودک فعالیت دارند. کلینیک ویان نیز از دسته کلینیک های برتر در این زمینه می باشد، که با حضور اساتید و متخصصان این حوزه فعالیت های گسترده ای دارد. در این کلینیک مشاوران زبده ای حضور دارند که شما می توانید از تجربیات فاخر آنها برای رشد و پرورش کودک خود بهره ببرید.

افزایش اعتماد به نفس کودک

جهت افزایش اعتماد به نفس کودک روش های متفاوتی وجود دارد که به مهمترین آنها می پردازیم. ابتدا پدر و مادر باید یاد بگیریند به کودک خود بی قید و شرط عشق بورزند و تا حد ممکن به آنها توجه کنند. شما باید به کودک احساس ارزشمند بودن را القا کرده و به او بفهمانید همه آنچه که هست را می پذیرید و دوست دارید.

اجازه بدهید که تجربیات جدیدی را کسب کند، حتی اگر این تجربیات با شکست همراه باشد. از اتفاقات مثبت که در زندگی اش روی می دهد اظهار خوشحالی کنید. زمانیکه کودک در حال صدا زدن شما و یا صحبت کردن است به صحبت های او گوش کنید. او را با هیچ شخص دیگری اعم از دوست و هم کلاسی و خواهر و برادر مقایسه نکنید.

یکی از راه های جالب افزایش اعتماد به نفس کودک صدا زدن او با نام خودش بدون مخفف کردن می باشد. استعداد و علاقه کودک را ببینید و در جهت رشد او برآیید. مثلا اگر کودک شما به پیانو علاقه مند است او را در کلاس های موسیقی ثبت نام کنید تا استعداد درونی او شکوفا گردد. به فرزندان خود مسئولیت انجام کارها را بدهید، از سن 3 سالگی به کودک یاد بدهید تا در انجام امور ساده با شما همراه باشد.

 

بیشتر بخوانید : درمان بی خوابی کودکان

 

افزایش-اعتماد-به-نفس-کودک

 

درمان کمبود اعتماد به نفس کودک

جهت درمان کمبود اعتماد به نفس کودک به جز موارد گفته شده در بالا راهکار های دیگری نیز وجود دارد. در کنار موارد گفته شده این روش ها می تواند مثمر ثمر واقع شود. شما می توانید از بازی هایی در این زمینه بهره ببرید.

خمیر بازی به دلیل استفاده از رنگ های شاد و متنوع و در عین حال قابلیت شکل پذیری می تواند تخیلات کودک را عینیت بخشد. کار با کاغذ های رنگی و ایجاد برش ها و طرح های دلخواه نیز یکی از موارد افزایش اعتماد به نفس کودک می باشد. دوچرخه سواری یا ماشین بازی نیز یکی از فعالیت های خوب در زمینه می باشد. چرا که کودک می تواند آزاد و بدون نیاز به کمک به هر سویی که دوست دارد حرکت کند.

 

بیشتر بخوانید  :  اجتماعی کردن کودک خجالتی

 

کلام نهایی

افزایش اعتماد به نفس کودک همیشه از دغدغه های اصلی پدر و مادران آگاه بوده است، همواره تلاش نموده اند که این ویژگی را در کودک خود بالا ببرند. پدران و مادران با بالا بردن اطلاعات خود وکمک از مشاوران فعال در این حیطه می توانند به رشد صحیح کودک خود اهتمام ورزند. درمان کمبود اعتماد به نفس کودک از وظایف اصلی والدینی است که کودکان بی اعتماد به نفس دارند. با عمل به این نکات و استفاده از تجربیات متخصصان به سلامت فردی و اجتماعی فرزندتان کمک کنید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *