تماس با تمام بخش‌های گروه ویان

۰۲۱۹۱۰۰۷۳۹۳

واتس‌آپ برای ایرانیان مقیم سایر کشورها

۹۸۹۰۲۲۳۲۶۰۸۰

۹۸۹۳۳۰۶۲۰۹۱۱

لوگو به همراه اطلاعات ویان
گروه روانپزشکی ویان / مشاوره روانشناسی / درمان کودک خجالتی | اجتماعی کردن کودک خجالتی

درمان کودک خجالتی | اجتماعی کردن کودک خجالتی

بسیاری از دغدغه هایی که کودکان با آن ها مواجه هستند، مانند مسائل بزرگسالان در زندگی روزمره حائز اهمیت است. بنابراین روانشناختی کودک جهت پیشگیری از ابتلا به اختلالات رفتاری و روانی جدی، بسیار اهمیت دارد.

یکی از این مشکلات که امروزه در برخی از کودکان به شدت مشاهده می شود، خجالتی بودن کودک می باشد. هنگامی که کودکان با مسائلی از جمله اضطراب، افسردگی و اندوه مواجه باشند، به مرور زمان به کودکانی افسرده و خجالتی تبدیل خواهند شد.

 

 

تعریف کودک خجالتی

به واکنشی که همراه با اضطراب کودک می باشد و در پاسخ به تعاملات اجتماعی، کودک احساس ناخوشایندی از خود داشته باشد، خجالت می گویند. این حس نامطلوب مانع از اجرای توانایی های کودک در موقعیت های اجتماعی می شود.

واکنش های فیزیولوژیکی کودکان خجالتی در برخی از موارد همراه با تنش های عضلانی، جویدن ناخن، ناراحتی های گوارشی و افزایش ضربان قلب می تواند همراه باشد.

درمان کودک خجالتی از موارد بسیار مهمی می باشد که باید در اولویت برنامه های والدین قرار بگیرد. در حقیقت اجتماعی کردن کودک خجالتی نیازمند متخصص و مشاورین با تجربه در این زمینه می باشد.

مولفه های روانشناختی کودکان خجالتی توسط مشاورین کلینیک ویان شناسایی می شود. مولفه هایی مانند هوشیاری بیش از حد کودک نسبت به خودش و شناسایی باورهای نادرستی که در ذهن کودک شکل گرفته است.

برای مثال اغلب کودکان خجالتی بر این باور می باشند که “آیا همه دارند به من نگاه می کنند؟” یا ” چرا هیچ کس از من خوشش نمی آید؟”

مشاورین با تجربه کلینیک ویان با مهارت خاص خود، دغدغه ها و مولفه های کودکان خجالتی را پیش از آغاز درمان کودک خجالتی بررسی می کنند.

اگر در اسرع وقت به اجتماعی کردن کودک خجالتی نپردازیم، آن ها به کودکانی کم رو تبدیل خواهند شد. در نتیجه در آینده شاهد رفتارهای مانند انزواطلبی اجتماعی و پنهان شدن کودک از جمع، خواهیم بود.

 

بیشتر بخوانید : درمان بیش فعالی کودکان

 

درمان-کودک-خجالتی

 

علائم خجالتی بودن کودک

طیق نظر روانشناسان کودک به احتمال زیاد شناسایی نشانه های کودکان خجالتی برای شما کار دشواری خواهد بود. زیرا کودک خجالتی در کنار شما و جمع های آشنا کمتر دچار دغدغه و اختلال جدی خواهد شد. بنابراین ممکن است شما دچار گمراهی شوید و نتوانید به موقع تشخیص بدهید. پیامد های عدم درمان کودک خجالتی در سنین بالاتر با مشکلات جبران ناپذیری می تواند همراه باشد.

از آن جایی که تشخیص علائم کودک خجالتی کار آسانی نمی باشد، بهترین کار این است که جهت اطمینان از اجتماعی بودن کودک خود به جلسات مشاوره مراکز معتبر مانند کلینیک ویان مراجعه بفرمایید.

علائم خجالتی بودن کودک معمولا در جمع های بزرگ تر و غیر صمیمی بروز می دهد، مخصوصا جمع هایی که والدین در آن ها حضور نخواهند داشت.

برخی از نشانه های رفتاری کودک خجالتی به شرح زیر می باشد.

  • عدم درمان کودک خجالتی منجر به ناتوانی او جهت برقراری روابط اجتماعی می گردد. هنگام صحبت در جمع اگر کسی با کودکان خجالتی سر گفت و گو را باز کند، این دسته از کودکان به سختی ارتباط برقرار خواهند کرد. در واقع دچار ضعف در برقراری ارتباط هستند.

ترس از برقراری ارتباط کودک خجالتی

  • اگر به اجتماعی کردن کودک خجالتی خود توجه نکنیم، آن ها در مدرسه با مشکل مواجه خواهند شد. در کلاس درس هنگامی که معلم از آن ها سوالی بپرسد، آن ها سکوت کرده و با آن که پاسخ را بلد می باشند، از حرف زدن و پاسخگویی در جمع اجتناب می کنند.

 

  • از دیگر علائم کودک خجالتی عدم برقراری ارتباط صحیح با همسالان خود می باشد. آن ها معمولا خیلی دیر با گروه های هم سن خود ارتباط برقرار می کنند و دوستان بسیار کمی خواهند داشت. همچنین بازی های انفرادی را به بازی های گروهی ترجیح می دهند.

 

اجتماعی کردن کودک خجالتی

توجه زود هنگام جهت اجتماعی کردن کودک خجالتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. درمان کودک خجالتی در واقع منجر به جلوگیری از بروز پیامد های جدی در آینده آن خواهد شد.اگر شما به موقع جهت درمان کودک خجالتی خود اقدام کنید، در حقیقت به آینده کودک خود اهمیت داده اید.

برخی از مزایای اجتماعی کردن کودک خجالتی عبارت هستند از:

  • آموزش مهارت های دوست یابی و برقراری ارتباط صحیح اجتماعی
  • عدم احساس شرمندگی و خجالت در حضور جمع
  • افزایش اعتماد به نفس کودک در هنگام پاسخگویی به سوالات
  • تمایل داشتن به بازی های گروهی که منجر به تقویت روابط اجتماعی کودک می شود.
  • درمان کودک اجتماعی و اهمیت دادن به آن، منجر به آموزش مسئولیت پذیری توسط کودک می شود.
  • بیان کردن نظرات کودک در محیط خانه
  • جلوگیری از گوشه گیری و انزوایی کودکان

 

اجتماعی-کردن-کودک-خجالتی

 

بیشتر بخوانید : درمان بی خوابی کودکان و روش های بهبود آن

 

اجتماعی کردن کودک خجالتی در کلینیک ویان

با توجه به نکات گفته شده و اهمیت اجتماعی کردن کودک خجالتی، با درمان کودک خجالتی خود می توانیم نقش بسزایی در آینده وی داشته باشیم.

از آن جایی که اجتماعی کردن کودک خجالتی نیازمند تخصص و مهارت کافی می باشد، بهترین راه حل پیشگیری و درمان کودک خجالتی مراجعه به کلینیک های روانشناسی معتبر می باشد.

خجالتی بودن کودک در زندگی امروزه می تواند منجر به از دست دادن بسیاری از موفقیت های فرد در سنین بالا شود. به همین دلیل ضروری می باشد که به عنوان والدینی دلسوز از کودکی به فکر حل این مشکل باشید.

مشاوران حرفه ای کلینیک ویان با روش های روانشناختی مدرن و اصولی، به درمان کودک خجالتی می پردازند. یکی از روش های برقراری ارتباط با کودکان خجالتی، بازی درمانی می باشد که توسط مشاورین این مجموعه جهت کشف و مقابله با دغدغه های روانشناختی کودک انجام می گردد.

بازگو کردن مشکلات کودکان به روانشناسان مجموعه کلینیک ویان از نکاتی بسیار مهم می باشد که مشاورین با استفاده از ترفند های روانشناسی می توانند کودک را متقاعد کنند تا به بیان دغدغه های خود بپردازد.

در مرکز مشاوره کلینیک ویان، جهت درمان کودک خجالتی به کودکان کمک می شود تا مشکلات و مسائل خود را به راحتی بازگو کنند. پس از شناسایی مشکلات کودکان، روانشناسان مجموعه در جهت رفع مشکلات کودکان فعالیت خود را آغاز می کنند.

در واقع هدف اصلی کارشناسان کلینیک ویان استفاده از دانش و تخصص یک روانشناس کودک می باشد تا با استفاده از آموزش های لازم، از نگرانی های والدین بکاهد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *