غصه بعد از تعطیلات، به پریشانی، غمگینی و اضطرابی گفته میشود که بعد از تعطیلات رخ میدهد. وضعیتی که معمولاً طولانی مدت نیست.طولانیترین تعطیلات ما ایرانیها معمولاً از چهارشنبه سوری سال قبل تا سیزدهبهدر است. اوقاتی که سر ما حسابی شلوغ است و مشغول مهمانی، دید و بازدید، سفر و طبیعتگردی هستیم.
هر چند خیلی از افراد مشتاق هستند به شکل جدی سال جدید کاری را آغاز کنند، بسیاری از افراد در انتهای تعطیلات با احساسات منفی شدیدی درگیر میشوند و بدین شکل “غصه بعد از تعطیلات” را تجربه میکنند.از آنجایی که در طول تعطیلات حسابی آدرنالین ترشح شده و از بودن در کنار عزیزان لذت میبردیم، برای خیلی از ما بازگشت به وضعیت نرمال سخت است.
نشانه های غصه بعد از تعطیلات:
اضطراب
بی انگیزگی
دلتنگی
بیقراری
غمگینی
بیخوابی
نگرانیهای مالی و اقتصادی
نشخوار فکری افراطی
غصه بعد از تعطیلات بهویژه برای کسانی که تنها زندگی میکنند، دلبستگی زیادی به خانواده دارند، در سفر طولانیمدت رانندگی کردند، ساعت کاریشان زیاد است و امکان مرخصی و سفر ندارند، بیشتر و شدیدتر است.
چطور حالمان بهتر شود؟
به خودتان کمی زمان بدهید. یکی دو روز برنامه ریزی کنید تا فرصتی برای باز کردن چمدانها و منظم کردن منزل، چک کردن ایمیلها و… داشته باشید.
فضای مجازی را محدود کنید و ارتباطات واقعی برقرار کنید.
برای حفظ هورمون شادی (اندورفین) برای نرمش و ورزش وقت بگذارید.
خواب کافی داشته باشید. کیفیت خواب ضعیف با خطر افسردگی همراه است.
با خودتان مشفقانه رفتار کنید. در اوایل بازگشت به زندگی عادی کمتر به خودتان سخت بگیرید و راهبردهای خودمراقبتی را به کار گیرید.
برنامه مفرحی در تقویم خود بگنجانید. اوقاتی را تنظیم کنید که با دوستان خود وقت بگذرانید، بازی کنید، به موزه بروید، یا با هم شام بخورید.
فیلمهای طنز ببینید تا استرس شما کاهش پیدا کند.
سخن آخر؛ بدانید تنها نیستید. غصه بعد از تعطیلات میتواند از یک احساس ناامیدی تا احساس پوچی و افسردگی برای هر فردی پیش بیاید. اگر این احساسات ادامه یافت، ممکن است مشکل جدیتری باشد.
حدود 60 درصد افرادی که از قبل دچار مشکلات روانشناختی هستند، در طول تعطیلات و بعد از آن شرایطشان بدتر میشود.
اگر برایتان سخت است این احساسات را مهار کنید، با یک متخصص روانشناس یا روانپزشک مشورت کنید.
0 دیدگاه