تماس با تمام بخش‌های گروه ویان

۰۲۱۹۱۰۰۷۳۹۳

واتس‌آپ برای ایرانیان مقیم سایر کشورها

۹۸۹۰۲۲۳۲۶۰۸۰

۹۸۹۳۳۰۶۲۰۹۱۱

لوگو به همراه اطلاعات ویان
گروه روانپزشکی ویان / درمان اختلالات / نکات کاربردی در مورد متیل فنیدیت(ریتالین)

نکات کاربردی در مورد متیل فنیدیت(ریتالین)

 

حتما تا به حال اسم این داروی متیل فنیدیت(ریتالین)  به گوش شما خورده است. در این مقاله قصد داریم برخی نکات مفید و کاربردی را در مورد این دارو ذکر کنیم.

کاربرد اصلی داروی متیل فنیدیت(ریتالین) در درمان اختلال بیش فعالی و نقص توجه(ADHD) است. یعنی در کودکانی که دچار این اختلال هستند، با مصرف این دارو می توان تا حد زیادی تحرک زیاد و اختلال نقص توجه را جبران کرد. بنابراین مصرف آن موجب می شود این کودکان عملکرد درسی بهتری داشته باشند و کمتر توسط اطرافیان به علت تحرک زیاد یا بی نظمی سرزنش شوند. در نتیجه در طولانی مدت کودکانی که دارو مصرف می کنند، اعتماد به نفس بیشتر و دستاوردهای بهتری خواهند داشت.

متاسفانه برخی از والدین باورهای اشتباهی درمورد متیل فنیدیت دارند و تصور می کنند مصرف آن موجب اعتیاد کودک می شود. البته که این دارو عوارضی همچون کاهش اشتها، گاهی افزایش اضطراب و در موارد نادری تشدید تیک دارد که در همه ی افراد بروز نمی کنند. در صورت بروز این مشکلات، روانپزشک می تواند آن ها را مدیریت کند. مثلا با دادن تعطیلات دارویی می توان کاهش اشتها یا کاهش وزن ایجاد شده با دارو را کنترل کرد یا از داروهای کمکی استـفاده کرد. ولی مصرف این دارو در کودکان مبتلا به ADHD به هیچ عنوان اعتیادآور نیست.

 

متیل-فنیدات

در مواردی لازم می شود مصرف دارو تا سنین بزرگسالی هم ادامه پیدا کند که آن هم اگر تحت نظارت پزشک باشد مشکل ساز نیست. مشکل بیشتری که در مورد مصرف این دارو وجود دارد شاید انگ خوردگی آن به عنوان یک ماده ی اعتیاد آور باشد.

نگرانی در مورد مصرف ریتالین در مواقعی ایجاد می شود که بعضی از نوجوانان یا بزرگسالان بدون ابتلا به ADHD، جهت افزایش بیشتر تمرکز آن را سوی مصرف می کنند. این افراد اصطلاحا قصد دوپینگ کردن و جلو افتادن از دیگران در امتحانات رقابتی مثل کنکور دارند. مصرف ریتالین با این هدف قطعا اشتباه بوده و در مواردی حتی می تواند موجب اعتیاد این افراد شود. دلیل آن این است که بعضی اشخاص با سوی مصرف آن دچار سرخوشی و بالا رفتن خلق می شوند و چون طول اثر دارو کوتاه است، با کاهش اثر دارو، دچار پایین آمدن خلق و افسردگی می شوند و مجبور می شوند مکررا آن را استفاده کنند. تا جایی که مقدار مصرف دارو از محدوده ی درمانی خارج می شود و وابستگی یا اعتیاد ایجاد می شود.

بنابراین ریتالین هم مثل بسیاری از داروهای دیگر اگر به جا استفاده شود، می تواند بسیار مفید باشد و در صورت مصرف نابجا اثرات مخربی داشته باشد. امیدواریم این مقاله در افزایش آگاهی شما نسبت به منافع و مضرات این دارو مفید بوده باشد.

 

دکتر نسیبه افتخاری

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 1]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *