تماس با تمام بخش‌های گروه ویان

۰۲۱۹۱۰۰۷۳۹۳

واتس‌آپ برای ایرانیان مقیم سایر کشورها

۹۸۹۰۲۲۳۲۶۰۸۰

۹۸۹۳۳۰۶۲۰۹۱۱

لوگو به همراه اطلاعات ویان
گروه روانپزشکی ویان / مشاوره روانشناسی / تفاوت روانپزشک با روانشناس چیست؟

تفاوت روانپزشک با روانشناس چیست؟

با وجود مطالب زیادی که این روزها در حیطه ی سلامت روان در فضای مجازی منتشر می شود، ممکن است هنوز جواب این سوال برای خیلی از افراد کاملا واضح نباشد. در این مقاله سعی ما بر این است که به زبان ساده به این سوال پاسخ دهیم.

 

روانشناس

روانشناس فردی است که بعد از گذراندن علوم انسانی در دوره ی دبیرستان در یکی از زیر گروه های رشته روانشناسی مثل روانشناسی بالینی، مشاوره، روانشناسی عمومی و … در دانشگاه قبول می شود.

او پس از گذراندن دوره ی کارشناسی و کارشناسی ارشد در زیر گروه های رشته ی روانشناسی، پس از گذراندن سلسه مراتبی اجازه ی تاسیس کلینیک و روان درمانی را پیدا می کند. بعضی از روانشناسان تحصیلات خود را تا دوره ی دکترا ادامه می دهند و  دکترای روانشناسی می گیرند. آنان برحسب علاقه خود و دوره هایی که گذرانده اند  در یک یا چند روش روان درمانی متبحر هستند اما اجازه ی تجویز دارو ندارند. شاید بزرگترین تفاوت روانشناسان و روانپزشکان در همین مساله باشد.

بیشتر بخوانید : انتخاب روان درمانگر خوب

تفاوت-روانپزشک-و-روانشناس

روانپزشک

روانپزشک فردی است که بعد از طی دوره دبیرستان در رشته ی تجربی وارد رشته ی پزشکی می شود. بعد از اتمام این دوره او پزشک عمومی می شود و شماره ی نظام پزشکی دریافت می کند که به اومجوز تجویز دارو، درخواست آزمایش و سایر کارها در حیطه ی کاری پزشک عمومی را می دهد. سپس در امتحان تخصص شرکت کرده و در صورت پذیرفته شدن وارد دوره ی چهارساله ی روانپزشکی می شود.

در این چهار سال درمورد نحوه ی تجویز داروها و مدیریت انواع بیماری های روانپزشکی آموزش می بیند. بعضی بیماری ها که در حیطه ی کار روانشناسان نیستند، مثل آلزایمر  نیز در حوزه ی تخصص روانپزشکان هستند. حدود یک سال از این دوره ی چهار ساله ی روانپزشکی به آموزش روان درمانی اختصاص دارد. بنابراین روانپزشکان هم مانند روانشناسان تا حدی با انواع روش های روان درمانی آشنا هستند و خصوصا اگر به این حوزه علاقمند باشند، ممکن است در دوره های تکمیلی هم شرکت کنند و بعد از تاسیس مطب بخشی یا همه ی کار خود را  به روان درمانی اختصاص دهند.

اگر شما دچار هرنوع اختلال مثل افسردگی، اضطراب و … هستید می توانید به هردوی این افراد مراجعه کنید. اگر مراجعه ی اولیه به روانشناس داشته باشید، احتمالا شروع روان درمانی را به شما پیشنهاد می کند و در صورتی که تشخیص دهد اختلال شما در حدی است که عملکرد شما را مختل کرده و نیاز به دارودرمانی همزمان هم دارید، شما را برای درمان تکمیلی به روانپزشک ارجاع می دهد

در صورتی که مراجعه ی اولیه ی شما به روانپزشک باشد، وی بعد از ارزیابی شما در صورتی که نیاز به دارو داشته باشید، داروی مناسب را تجویز می کند و ممکن است پیشنهاد روان درمانی همزمان توسط خودش یا یک روانشناس را هم در صورت لزوم بدهد. اگر تشخیص روانپزشک این باشد که شما فقط به روان درمانی نیاز دارید، امکان دارد خودش این سرویس را به شما ارائه دهد یا شما را به یک روانشناس ارجاع دهد.

بهترین حالت این است که کار نظارت بر درمان شما توسط یک تیم شامل روانپزشک و روانشناس انجام گیرد ،در کلینیک ویان این امکان وجود دارد

نسیبه افتخاری سایت ویان

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *