تماس با تمام بخش‌های گروه ویان

۰۲۱۹۱۰۰۷۳۹۳

واتس‌آپ برای ایرانیان مقیم سایر کشورها

۹۸۹۰۲۲۳۲۶۰۸۰

۹۸۹۳۳۰۶۲۰۹۱۱

لوگو به همراه اطلاعات ویان
گروه روانپزشکی ویان / درمان اختلالات / درمان قطعی اختلال پانیک (حمله پانیک چه علایمی دارد؟)

درمان قطعی حمله پانیک توسط دکتر خوب در سعادت آباد تهران

اختلال پانیک یک اختلال اضطرابی است که با حملات ناگهانی و بی‌دلیلی از ترس، اضطراب و علائم بدنی شدید همراه است. این حملات ممکن است با علائمی مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه، تعریق، لرزش، دل درد، سرفه، گیجی و احساس عدم واقعیت همراه باشد.

اختلال پانیک ممکن است به صورت مکرر رخ دهد و منجر به اختلالات جسمی و روحی شود. درمان این اختلال شامل مداخلات روان‌شناختی، مثل روان‌درمانی شناختی-رفتاری (CBT) و درمان دارویی، می‌باشد.در این مقاله از سایت گروه روانشناسی ویان با ما همراه باشید.

 

 

علائم حملات پاینک چیست؟

کسی به این بیماری دچار است که علائم زیر را داشته باشد:

  • این حملات به صورت غیر منتظره هستند یعنی فرد نمی تواند تشخیص دهد که دقیقا چه زمانی دچار حمله می شود و یا در چه موقعیتی حمله رخ می دهد.
  • اگر فردی پانیک داشته باشد، از حمله بعدی ترس و هراس دارد زیرا نمی داند که چه زمانی رخ می دهد  اما از حمله مطلع است.
  • این افراد ترس شدید از مرگ دارند حتی در حدی که ممکن است ارتباطش را با دنیای واقعی قطع کند.

این حملات علائم جسمی نیز دارد که عبارتند از:

  • عرق زیاد. البته این عرق عموما سرد است
  • احساس گز گز و مور مور شدن در دست ها و پاها
  • سردرد های شدید مانند میگرن
  • عموما این افراد تنفسشان تند است
  • این افراد تپش قلب شدید نیز دارند
  • احساس گیجی و حالت تهوع
  • احساس درد در قفسه سینه

حالا که اختلال  پانیک و علائم بروز آن را شناختیم، باید به درمان آن بپردازیم. در این متن قصد داریم تا با درمان قطعی پانیک آشنا شویم.

 

دلایلی که موجب حملات پانیکی می گردد:

به طور کلی عامل اصلی حملات پانیکی مشخص نیست اما می توان گفت که درحملات پانیکی عامل ارثی نیز می تواند دخیل باشد. سبک زندگی یا  و بروز تغییرات در سبک زندگی نیزدر بروزاین حملات بی تاثیر نمی باشد.

یکی دیگر از عواملی که می تواند حملات پانیکی را تحریک نماید ابتلا به بیماری یا عارضه ای فیزیکی می باشد. که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • پایین افتادن پایین افتادگی دریچه‌ی میترال یا درست بسته نشدن یکی از دریچه‌های قلب
  • ارث و ژنتیک
  • پرکاری تیروئید یا دیابت
  • پایین بودن قند خون(هیپوگلیسمی)
  • مصرف بالای انوع آمفتامین‌، کافئین، سیگار و…
  • مصرف مواد محرک و مخدر مانند کوکائین،حشیش،شیشه و…
  • قطع کردن مصرف یکباره داروی خاص
  • بیخوابی در افراد مستعد

جهت بررسی عواملی که محرک حملات پانیکی گردیده است حتما با یک  روانپزشک و روانکاو خوب  مشورت نمایید.

 

بیشتر بخوانید : درمان اختلال دوقطبی

 

 

علایم-حملات-پانیک

 

انواع حملات پانیک

اختلال پانیک به صورت متنوعی ظاهر می‌شود و هر نوع اختلال هراس دارای علائم و شرایط خاص خود است. در این پاسخ به بررسی چند نوع از اختلالات هراس متداول پرداخته شد:

  1. اختلال هراس یا پانیک خاص: فرد در برابر موضوع خاصی ترس شدیدی تجربه می‌کند، مانند ترس از عنکبوت، مار، ارتفاع و غیره.
  2. اختلال هراس یا پانیک  اجتماعی: فرد در مواجهه با موقعیت‌های اجتماعی ترس و استرس شدیدی تجربه می‌کند و ممکن است از اجتماع دوری کند.
  3. آگورافوبیا: فرد در مکان‌های عمومی و مکان‌های باز ترس و استرس قوی تجربه می‌کند و از آن‌ها اجتناب می‌کند.
  4. ترس از تنهایی: فرد در موقعیتی که تنها مانده است، ترس و استرس شدیدی تجربه می‌کند و ممکن است پس از بیدار شدن از خواب دچار حمله پانیک شود.
  5. اختلال پانیک در خواب: فرد در طول شب از خواب بیدار شده و با حملات ترس و دلهره روبرو می‌شود.
  6. اختلال بدشکلی هراسی: فرد به دلیل شرم و اضطراب از حضور در جمع اجتناب می‌کند و از نقص‌های ظاهر

 

آیا امکان پیشگیری از حملات پانیک وجود دارد؟

امکاناتی برای پیشگیری از حملات پانیک وجود دارد. در زیر چند راهکار برای کنترل و پیشگیری از حملات پانیک آورده شده است:

  1. آموزش تنفس عمیق: تمرین تنفس عمیق و آرامش‌بخش می‌تواند به کاهش علائم فیزیولوژیکی حملات پانیک کمک کند. تنفس عمیق و آهسته را تمرین کنید و در صورت حمله پانیک از آن استفاده کنید.
  2. مدیریت استرس: یادگیری فنون مدیریت استرس مانند تمرین مداوم، ماساژ، یوگا و مدیتیشن می‌تواند به کاهش حملات پانیک کمک کند. فعالیت‌هایی که به آرامش شما کمک می‌کنند را پیدا کنید و به طور منظم انجام دهید.
  3. ممنوعیت مواد محرک: مصرف الکل، قهوه، سیگار و سایر مواد محرک می‌توانند علائم حملات پانیک را تشدید کنند. در صورت امکان مصرف این مواد را محدود کنید یا به طور کامل اجتناب کنید.
  4. تغذیه سالم: تغذیه منظم و سالم با داشتن سه وعده غذایی منظم و متنوع می‌تواند به کنترل نوسانات قند خون و احساس استرس کمک کند. سعی کنید از مواد غذایی حاوی قند واکنش‌های شدید سرعت بخورید.
  5. فعالیت بدنی: فعالیت بدنی منظم و معقول می‌تواند تأثیر آرامش‌بخشی بر تن و ذهن داشته باشد. تمرینات فیزیکی مانند پیاده روی، دوچرخه‌سواری یا شنا را در برنامه روزانه خود قرار دهید.
  6. مشاوره و روان‌درمانی: در صورتی که حملات پانیک شما خیلی مزاحم شده و کنترل آن‌ها را نتوانسته‌اید به دست آورید، مراجعه به یک مشاور یا روان‌درمانگر می‌تواند مفید باشد. آنها می‌توانند به شما تکنیک‌ها و استراتژی‌هایی را یاد بدهند تا بتوانید با اضطراب و حملات پانیک برخورد کنید.

مهمترین نکته این است که هر فرد و شرایطی منحصر به فرد دارد، بنابراین بهتر است با یک متخصص مشورت کنید تا راهکارهای مناسب برای شما تعیین شوند.

بیشتر بخوانید : درمان بیش فعالی کودکان[/box]

 

علل-حملات-پانیک

 

تشخیص اختلال پانیک چگونه است؟

تشخیص اختلال پانیک بر مبنای نشانه‌ها و علائمی است که توسط پزشک یا متخصص روانپزشک مورد بررسی قرار می‌گیرد. در ادامه، چندین نشانه مشترک اختلال پانیک ذکر می‌شود که به تشخیص این بیماری کمک می‌کنند:

  1. حملات ناگهانی از وحشت یا نگرانی شدید: در اختلال پانیک، حملات ناگهانی از اضطراب یا نگرانی شدید به همراه علائم فیزیکی مانند تپش قلب، تنگی نفس، عرق کردن، لرزش، تعریق و حس فروکشی رخ می‌دهد.
  2. ترس از حمله قلبی یا مرگ: افراد مبتلا به اختلال پانیک ممکن است ترس از حمله قلبی یا مرگ داشته باشند. آنها ممکن است احساس کنند که قلبشان بیش از حد تپش می‌زند یا دچار ناراحتی قفسه سینه شوند.
  3. تغییرات رفتاری: برخی از افراد با اختلال پانیک به دنبال جلوگیری از مواجهه با شرایطی هستند که فکر می‌کنند ممکن است حمله پانیک را به وجود آورند. آنها ممکن است فعالیت‌ها و مکان‌هایی را که به نظرشان خطرناک می‌آیند، اجتناب کنند.
  4. تأثیرات بر روی زندگی روزمره: اختلال پانیک می‌تواند تأثیرات منفی بر روی زندگی روزمره فرد داشته باشد. ممکن است باعث محدودیت‌های اجتماعی، مشکلات در کار، کاهش کیفیت زندگی و اختلالات خواب شود.

 

تشخیص نهایی اختلال پانیک باید توسط یک پزشک متخصص روانپزشک یا پزشک عمومی با استفاده از مصاحبه کلینیکی و ارزیابی دقیق انجام شود. در برخی موارد، ممکن است نیاز به انجام آزمون‌های تشخیصی داشته باشید تا بررسی‌های جسمی و روانی بیشتری انجام شود و سایر علل محتمل نیز بررسی گردد.

 

 

 

روشهای درمان اختلال پانیک در تهران

در ابتدا برای درمان اختلال پانیک باید به یک کلینیک روانشناسی و روانپزشکی خوب مراجعه کنید. درمان اختلال پانیک معمولاً شامل یک ترکیب از درمان های دارویی و روانشناختی است. برای درمان این اختلال، از داروهای ضد اضطراب مثل بنزودیازپین ها، سروتونین بازجذب کننده ها (SSRIs) و اینهیبیتورهای بازجذب نوراپی‌نفرین (SNRIs) استفاده می شود.

علاوه بر داروها، روش های روانشناسی مانند روان درمانی شناختی-رفتاری (CBT) نیز به عنوان گزینه های درمانی برای اختلالات پانیک استفاده می شود. این روش ها به شخص کمک می کنند تا درک بهتری از علائم و علت اختلال خود پیدا کنند و با استفاده از تکنیک های مختلفی مانند تمرین تنفس عمیق، آرامش بخشی و افزایش توانایی های مقابله، به کنترل و کاهش علائم اختلال پانیک برسند.

 

بیشتر بخوانید : زوج درمانگر خوب در تهران

 

روان درمانی اختلال پانیک در سعادت آباد تهران

درمان هایی غیر از استفاده از دارو نیز وجود دارد که پزشک با توجه به شرایط شما و میزان شدت بیماری شما آن را مشخص می کند و پیش میگیرد.

برخی از این درمان ها عبارتند از:

  • در صورت نیاز، باید از رژیم غذایی خاصی استفاده کنید
  • از مواردی که منجر به تحریک حمله ها و یا شدت آن ها می شود باید دوری کنید به عنوان مثال باید از سیگار کشیدن و الکل و همچنین برخی از قرص ها دوری کنید
  • نیاز است تا فردی که حملات پانیک در وی رخ می دهد را از محیط ها و یا شرایطی که منجر به بروز بیشتر اضطراب و استرس می شود دور کنید.

 

به خاطر داشته باشید عموما حملات پانیک با استفاده از دارو به تنهایی مفید نیست و نیاز است تا حتما همراه با روان درمانی انجام شود. در جلسه های روان درمانی تمریناتی انجام می شود که بتواتنند به ذهن و اضطراب شما کمک کنند.این تمرینات به مواردی از قبیل زیر می تواند کمک کند و در نهایت حملات پاینک شما را کمتر کند  و یا به صورت کامل درمان کند.

 

بیشتر بخوانید : اختلال خواب در کودکان

 

درمان-اختلال-پانیک

بهترین درمان اختلال پانیک چیست؟

برای درمان اختلال پاینک باید خودتان به خودتان کمک کنید در غیر صورت هیچ روش درمانی موثر نخواهد بود. موثر ترین و مهم ترین و بهترین روش درمان پاینک این است که شما پانیک را به عنوان یک موجود ضعیف بدانید که می توانید آن را شکست بدهید.

بهترین دکتر برای درمان پانیک در سعادت آباد تهران

 

بهترین دکتر برای درمان پانیک، یک روانپزشک یا روانشناس متخصص در اختلالات اضطراب و پانیک است. این افراد دارای تجربه و دانش لازم برای تشخیص و درمان این مشکل هستند.

برای پیدا کردن بهترین دکتر برای درمان پانیک، می‌توانید از منابع زیر استفاده کنید:

  1. مراجعه به سایت‌های اینترنتی معتبری که اطلاعات و نظرات بیماران در مورد دکتران روانپزشک و روانشناس درمانگر پانیک را ارائه می‌دهند.
  2. پرسش از دوستان و آشنایان خود که از خدمات یک دکتر خاص استفاده کرده‌اند و توصیه آن‌ها را در نظر بگیرید.
  3. مراجعه به انجمن‌ها و سازمان‌های حمایتی برای اختلالات اضطراب و پانیک، تا از آن‌ها راهنمایی دریافت کنید.
  4. پرسش از پزشک خانواده یا پزشک عمومی شما، تا از راهنمایی آن‌ها برای یافتن بهترین دکتر برای درمان پانیک بهره ببرید.

با انجام تحقیقات کافی و مشورت با چند دکتر مختلف، می‌توانید بهترین دکتر برای درمان پانیک را پیدا کنید که به شما کمک کند این مشکل را مدیریت کنید و بهبود یابید.

 

کلام آخر

پاینک یکی از اختلال های روانی و اضطرابی است که باید برای درمان آن به سرعت اقدام کنید و در حین حال آن را جدی بگیرید و در عین حال آن را ضعیف ببینید تا بتوانید پانیک را درمان کنید. بهتر است برای کم کردن شدت بیماری و کم کردن حملات، خودتان را از محیط های تنشی و پر استرس دور کنید.

شما عزیزان می توانید در هر ساعت از شبانه روز با بهترین و با تجربه ترین مشاورین روانشناس  گروه روانشناسی و روانپزشکی ویان، ارتباط مستقیم تلفنی برقرار کنید. در صورت درخواست مشاوره تلفنی می توانید با شماره   ۰۲۱۹۱۰۰۷۳۹۳  تماس برقرار نمایید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 34 میانگین: 3.2]
برچسب ها:
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *